Olej z Pestek Dyni BIO

Producent Etja

OLEJ Z PESTEK DYNI BIO ORGANIC /Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil/
Cena sprzedaży 14,00 zł
Cena sprzedaży z rabatem
Rabat
Cena / kg:


Preloader

DYNIA  (Cucurbita)

Roślina jednoroczna pochodząca z rodziny dyniowatych należącej do rzędu dyniowców. Obejmuje ok. 20 gatunków. Gatunkiem typowym jest dynia zwyczajna. Łodyga wytwarza wąsy czepne i jest pnąca. Na łodygach rodzą się wielkie owoce, które mogą osiągać wagę nawet o 200 kg. W wewnątrz owocu znajdują się pestki , z których wytwarza się pełnowartościowy tłuszcz w postaci oleju.

OLEJ Z PESTEK DYNI BIO /Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil/

Olej tłoczony na zimno, otrzymywany z wyłuskanych pestek dyni i oczyszczony w procesie sedymentacji. Zawiera około 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6 oraz betakaroten. Olej ma działanie uelastyczniające, zapobiega powstawaniu rozstępów. Dzięki dużej zawartości potasu ma działanie rozjaśniające blizny i przebarwienia. Doskonały do każdego rodzaju skóry, szczególnie dla cery dojrzałej.

SPOSÓB UŻYCIA

    Doskonały dodatek (10-20%) do produktów kosmetycznych (kremy, balsamy).
    Jako wzbogacający dodatek uelastyczniająco-rozświetlający do innych olejów nośnikowych (20%)
    Masaż uelastyczniający- dodatek do oliwek lub innych olejów nośnikowych w proporcji 1:2
    Kąpiel regenerująco-wygładzająca.
    Baza do peelingów
    Stosować bezpośrednio na miejsca mocno spękane (łokcie, kolana, pięty)

Olej z pestek dyni BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Europy

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Wszystkie prawa zastrzeżone / Znak handlowy NaturTrend oraz wszystkie prezentowane na stronie zdjęcia i prezentacje produktów są własnością firmy.
Wykorzystywanie ich bez zgody właściciela wiąże się z konsekwencjami prawnymi i finansowymi.