Olej z Nasion Truskawki

Producent Etja

OLEJ Z NASION TRUSKAWKI /Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil/
Cena sprzedaży 25,00 zł
Cena sprzedaży z rabatem
Rabat
Cena / kg:


Preloader

TRUSKAWKA /Fragaria ananassa Duchesne/

Roślina z gatunku poziomki pochodząca z rodziny różowatych należąca do rzędu różowców. Uprawiana na całym świecie. Do rodziny należy 90 gatunków i ponad 2000 tysiące odmian. Występuje jako roślina z drobną łodygą lub krzew. Posiada wiele nazw zwyczajowych, jak poziomka wieloowocowa, poziomka ananasowa, jednak najczęściej nazywana jest truskawką. Łodyga o krótkim przyroście tworzy rozłogi zwane wąsami. Po zapylaniu kwiat tworzy się dno kwiatowe, tworząc jadalny owoc. W zazwyczaj czerwonych owocach znajdują się drobne nasiona, z których wytwarza się olej nośnikowy.

OLEJ Z NASION TRUSKAWKI /Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil/

Tłoczony na zimno olej z pestek truskawek jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (ok. 80%) łącznie z omega-3-6-9 oraz witaminy E i F. Uzupełnia braki niezbędnych kwasów tłuszczowych zapobiegając utratę wody z naskórka. Zapewnia długotrwałe nawilżenie i ujędrnienie, przyspiesza gojenie się niedoskonałości, działa ściągająco oraz szybko się wchłania. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej, uszkodzonej oraz dojrzałej.

SPOSÓB UŻYCIA

    Bezpośrednio stosować na skórę. Należy kilka kropel (3-5) roztartych w dłoniach i wcierać w uprzednio oczyszczoną skórę twarzy
    Kąpiel regeneracyjno-nawilżająca
    Dzięki wysokiej zawartości kwasów nienasyconych polecany jako dodatek w postaci substancji czynnej (10-25%) do kremów, balsamów oraz pozostałych produktów kosmetycznych przeznaczonych do pielęgnacji ciała
    Stosować jako środek ściągająco-wygładzający po oczyszczaniu twarzy metodą olejów (OCM)

Olej z nasion truskawki oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Europy

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Wszystkie prawa zastrzeżone / Znak handlowy NaturTrend oraz wszystkie prezentowane na stronie zdjęcia i prezentacje produktów są własnością firmy.
Wykorzystywanie ich bez zgody właściciela wiąże się z konsekwencjami prawnymi i finansowymi.