Olej z Czarnej Porzeczki

Producent Etja

OLEJ Z CZARNEJ PORZECZKI /Ribes Nigrum Seed Oil/
Cena sprzedaży 15,00 zł
Cena sprzedaży z rabatem
Rabat
Cena / kg:


Preloader

PORZECZKA (Ribes)

Krzew pochodzi z rodziny agrestowatych. Występuję 150 gatunków na obszarach o klimacie umiarkowanym na całej półkuli północnej. W Polsce wymienia się 6 gatunków, a jednym z nich jest czarna porzeczka.  Krzewy potrafią osiągać wysokość do 3 metrów, rodząc owoce zwane jagodami koloru czarnego. Z nasion w efekcie tłoczenia otrzymuję się ciemnożółty olej, który w ostatnim czasie wykorzystywany jest w przemyśle kosmetycznym.

OLEJ Z CZARNEJ PORZECZKI/Ribes Nigrum Seed Oil/

Olej tłoczony na zimno, rafinowany, otrzymany z nasion czarnej porzeczki Ribes Nigrum. Olej z nasion czarnej porzeczki zawiera dość dużo kwasu GLA-14% oraz rzadki kwas stearydynowy (SDA). Nadaje się do produktów dla dzieci i osób ze schorzeniami skóry, takimi jak łuszczyca czy egzema. Przeznaczony dla skóry dojrzałej, wrażliwej, zniszczonej i suchej.

SPOSÓB UŻYCIA

    Olej ten może być aplikowany bezpośrednio na skórę.
    Jako środek przeciwzapalny jest idealnym dodatkiem do bazy olejowej wykorzystywanej w masażu
    Dodatek do kremów nawilżających i przeciwstarzeniowych, silnie nawilża suchą skórę. Sugerowane stężenie 5-15%
    Używać jako oliwkę do delikatnej skóry, która dzięki lekkiej formule nie pozostawia efektu tłustej skóry.
    Kąpiel delikatnie nawilżająco-uelastyczniająca. Do wanny wypełnionej 1/3 wody wlać ok. 8-10 ml oleju.

Olej z czarnej porzeczki oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Kraje Europy

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Wszystkie prawa zastrzeżone / Znak handlowy NaturTrend oraz wszystkie prezentowane na stronie zdjęcia i prezentacje produktów są własnością firmy.
Wykorzystywanie ich bez zgody właściciela wiąże się z konsekwencjami prawnymi i finansowymi.