Olej Tamanu BIO

Producent Etja

OLEJ TAMANU BIO / Calophyllum Inophyllum Seed Oil /
Cena sprzedaży 25,00 zł
Cena sprzedaży z rabatem
Rabat
Cena / kg:


Preloader

OLEJ TAMANU BIO / Calophyllum Inophyllum Seed Oil /

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny olej tamanu /foraha/ BIO otrzymany jest poprzez tłoczenie na zimno pestek z dojrzałych owoców drzewa tamanu rosnącego na wyspie Tahiti. Olej jest tłusty, ma bardzo intensywny zapach i ciemno-zielone zabarwienie. Zawiera fitosterole, 70% NNKT, kwas kalofillowy (odpowiadający za działanie przeciwbakteryjne) i kallofilloidynę. Odznacza się gojącymi, przeciwzapalnymi, przeciwbólowymi, antybakteryjnymi, antywirusowymi, przeciwgrzybicznymi, przeciwreumatycznymi oraz pobudzającymi regenerację tkanek właściwościami. Intensywnie regeneruje skórę, redukuje blizny i zapobiega rozstępom. Dodatkowo poprawia napięcie skóry redukując zmarszczki. Znajduje również zastosowanie jako dodatek w pielęgnacji przy ropiejących, zainfekowanych ranach przy trądziku i zanieczyszczonej skórze. Zapobiega tworzeniu się zaskórników. Polecany dla cery mieszanej, tłustej i trądzikowej.

SPOSÓB UŻYCIA

    Używać w rozcieńczeniu 50% z innym olejem bazowym do bezpośredniej aplikacji na skórę
    Przy problemach trądzikowych dobrze łączyć z naturalnym olejkiem lawendowym, geraniowym oraz z drzewa różanego
    Zalecany do chorób włosów (łupież, łuszczyca, zapalenie mieszków włosowych, łysienie)- wcierać niewielką ilość w skórę głowy i włosy, zmywając później wcierkę delikatnym szamponem
    Dodatek do innej bazy olejowej wykorzystywanej w masażu
    Lecznicze kąpiele - dodać ok. 8-10 ml do wanny wypełnionej 1/3 letniej wody - zwłaszcza w przypadku oczyszczenia skóry zanieczyszczonej.

POCHODZENIE

Tahiti

Olej ze słodkich migdałów firmy ETJA jest w 100% tłoczony na zimno, nierafinowany w wersji organicznej. Posiada certyfikat organizacji Soil Association.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w zimnym miejscu. Olej jest wrażliwy na temperaturę, więc nie należy go podgrzewać.
Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Wszystkie prawa zastrzeżone / Znak handlowy NaturTrend oraz wszystkie prezentowane na stronie zdjęcia i prezentacje produktów są własnością firmy.
Wykorzystywanie ich bez zgody właściciela wiąże się z konsekwencjami prawnymi i finansowymi.