Olej Krokoszowy BIO

Producent Etja

OLEJ KROKOSZOWY BIO ORGANIC /Carthamus Tinciorius Oil/
Cena sprzedaży 10,00 zł
Cena sprzedaży z rabatem
Rabat
Cena / kg:


Preloader

KROKOSZ BARWIERSKI  (Carthamus tinctorius)

Gatunek rośliny jednorocznej z rodziny astrowatych. Pochodzi z obszarów Indii oraz Bliskiego Wschodu. Biało-żółta łodyga osiąga 1,3 metra wysokości. Kwiaty na koronie są kolorów intensywnie pomarańczowego. Suchy, niepękający owoc posiadający skórzastą owocnię, w której znajduję się luźno ułożone nasienie. Roślinę uprawia się dla barwników oraz drogocennego oleju do produkcji kosmetyków, zwłaszcza wyrobów mydlanych.

OLEJ KROKOSZOWY BIO/Carthamus Tinciorius Oil/

Tłoczony na zimno olej z krokosza barwierskiego Carthamus Tinctorius. Zawiera największą ilość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Oprócz tego zawiera kawas olejowy oraz kwas palmitynowy, a także witaminy A i E. Olej z krokosza bawarskiego to olej do skóry tłustej i trądzikowej. Działa przeciwzapalnie, redukuje wypryski oraz zanieczyszczenia.

SPOSÓB UŻYCIA

    Może być stosowany bezpośrednio na skórę
    Jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej).
    Stosowany punktowo uszkadza mieszki włosowe. Pewne źródła mówią, że hamuje porost włosów po depilacji. Po zabiegu depilacyjnym nałóż olej i poczekaj, aż się wchłonie.
    Kąpiel zmiękczająca skórę. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej 10 ml oleju.

Olej Krokoszkowy BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Ameryki

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Wszystkie prawa zastrzeżone / Znak handlowy NaturTrend oraz wszystkie prezentowane na stronie zdjęcia i prezentacje produktów są własnością firmy.
Wykorzystywanie ich bez zgody właściciela wiąże się z konsekwencjami prawnymi i finansowymi.